Een andere kijk op je huis

Een van de filmquotes die me altijd is bijgebleven (ik geef toe: beroepsdeformatie) is "There are always alternatives". En als wij rondkijken in ons huis dan beseffen wij dat ter dege. Ja, er zijn veel dingen die we zouden kunnen doen. Maar die kans geven wij ook graag aan u.

We hebben hieronder een paar ideetjes die bij ons (en anderen) naar boven zijn gekomen opgenomen als inspiratie:

 • De keuken
  Een van de dingen die direct opvalt in de keuken zijn de traditionale balken in het plafond. We hebben zelf wel een gespeeld met het idee om alleen het plafond iets te verlagen en vlak te maken. Maar Hans van Bruynzeel keukens heeft dat idee nog iets verder uitgewerkt:

 Alternatief1

 • De huiskamer
  Een binnenhuisarchitecte die voor andere dingen een keer binnenkwam, had vooral over de huiskamer andere ideeen:

 Alternatief2png

Alternatief3jpg

Zij wilde de kamer graag minder vol en al het 'nieuwe' hout dat wij vrij donker hebben juist wit. En shutters in plaats van gordijnen!
Op basis van haar idee hadden wij zelf nog een idee die 'nieuwe' balken helemaal uit het zicht te halen door een vlak 'verlaagd' pafond.

 • De 'voorzolder'
  Een grotere ingreep, die volgens de aannemer zeker uit te voeren is het verbouwen van de 'voorzolder'. In plaats van de drie kamers plus badmaker zouden het ook twee ruime kamers, een badkamer en een 'hal' met infrastructuurruimte kunnen worden. Daarnij kunnen de balken 'omhoog gebracht' worden, zodat de hele zolder op ruime stahoogte komt.
 • De 'vergeten' kamer
  Als u de plattegrod van de begane grond bekijkt dan valt daar een kamer zonder naam op. Is die dan niet in gebruik?? Ja zeker wel, maar dan door de echte eigenares (volgens sommigen): onze hond. De kamer is volledig afgewerkt, maar uiteraard niet gestoffeerd. Daar staat tegenover dat de kamer wel is voorzien van een afwatering en door de ligging naast het toilet ook eenvoudig te voorzien van stromed water. Dus uitstekend geschikt voor een extra slaapkamer (met eigen douche). 

Dit zijn maar een paar ideeen. Dus ruimte genoeg voor uw creativiteit!

 

 

Prominent dorpsgezicht
Schoolstraat 17, Alplen (GLD)
0487 - 560317
Mevrouw.Heijna@Calvin.nl