Ruim en toch zuinig

Bij de verbouwing in 2001 is al rekening gehouden met energiebesparing en in de jaren daarna zijn ook een aantal stappen gemaakt om het huis nog zuiniger te maken.

IsolatieDe eerste grote stap was het isoleren van het dak en de vloer. 
Hier links zie je een deel van de levering van isolatie platen. Alleen verkijk je je wel op het volume. 
Maar goed, het dak is overal geisoleerd (rechts zie je de eerste aanzet) en ook de huiskamer vloer is extra geisoleerd.

De wanden van het voorhuis waren allemaal al van een spouwmuur voorzien. Voor het achterhuis hebben we een extra binnenmuur laten zetten met isolatie in de spouw. Gelukkig was de (toen nog in planning zijnde) huiskamer ruim genoeg om muren van 25 a 30 cm gewoon te accepteren.

Voor de huiskamer hebben we gekozen voor vloerverwarming. Door het dichte patroon van leidingen en de goede isolatie is een lage watertemperatuur voldoende om de kamer altijd prettig van temperatuur te houden.

Door gebruik te maken van een losse thermostaat voor de huiskamer en 'slimme' kranen en losse sensors gecombineeerd met een slim domoyica programma in combinatie met een efficiente ketel is het energie verbruik minimaal.

De apparatuur in de keuken is natuurlijk ook energie zuinig, maar de echte besparing op de electriciteit rekening komt natuurlijk van de 22 zonnepanelen op de garage.

En natuurlijk het feit dat vrijwel alle lichtbronnen LED zijn en het hele huis aangestuurd wordt door een domotica systeem, waardoor o.a. de temeperatuur per kamer wordt geregeld.

Prominent dorpsgezicht
Schoolstraat 17, Alplen (GLD)
0487 - 560317
Mevrouw.Heijna@Calvin.nl